torsdag 14 september 2017

Skoljoggen




Fredagen den 22 september

är det dags för oss i F-6!

 Efter gemensam uppvärmning går vi till

Fålehagen. Där får eleverna gå/springa

en runda.

Vi bjuder på äpple.

Ta med en namnad vattenflaska.


Kom i sköna springkläder och skor, som

vi har på oss hela dagen. Ta med regn-

kläder/extrakläder vid regn.



SÅ HÄR KAN DU HJÄLPA BARN PÅ FLYKT FRÅN SYRIEN
Kriget i Syrien är inne på sitt sjätte år och miljontals barn och familjer är på flykt undan våld och oroligheter. Många av dem har förlorat allt, sina hem, vänner och släktingar. Clowner utan Gränsers artister åker till flyktingläger där dessa människor lever för att sprida skratt och skapa hopp. Med din hjälp kan Clowner utan Gränser nå ännu fler barn och alla bidrag, stora som små, är väldigt viktiga.
Clowner utan Gränser är en ideell organisation som arbetar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Sedan starten 1996 har Clowner utan Gränsers artister mött och skrattat med över en och en halv miljon barn världen över.
Varje år skickar Clowner utan Gränser professionella och erfarna clowner, cirkusartister och musiker till världen värsta drabbade platser för att genom psykosocialt arbete frigöra livskraft och stärka självkänslan hos de barn och unga som behöver det allra mest. Skratt ökar barns inlärningsförmåga och empati, skapar gemenskap och formar nya glada minnen som fyller vardagen med mening när allt runtomkring är kaos. När det fungerar som bäst skapas hopp. Någon kiknar av skratt. Någons värld förändras. Världen förändras.
Andra organisationer gör så att människor överlever. Clowner utan Gränser får människor att börja leva igen.
Insamlingen Springslanten i samband med Skoljoggen tillfaller en förmånstagare i form av en välgörenhetsorganisation. Clowner utan Gränser är förmånstagare under åren 2017-2021. Pengarna går 2017 till organisationens arbete med barn på flykt från Syrien.

Så här kan du skänka din Springslant:
SPRINGSLANTEN
Swish: 123-9011263

Plusgiro: 901126-3 
Bankgiro: 901-1263 
Bankkonto 8901-1, 924 972 903-0 (Swedbank)